Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Nederlands autobedrijf onder druk

Stern Groep, een van de grootste autobedrijven van Nederland (omzet 903 miljoen euro, circa 2.000 werknemers), behoorde vanochtend tot een van de grootste dalers op de Amsterdamse beurs. Mogelijk lijdt de koers onder de aanhoudende berichten over de grote emissiefraude bij dieselauto’s van Volkswagen. Stern verhuurt, least en verzekert auto’s vanuit meer dan honderd locaties in Nederland. De koers van de Stern-aandelen daalde vanochtend met ruim 2 procent. Stern heeft verschillende dieselauto’s van Volkswagen in zijn wagenpark. (NRC)