Annemieke Nijhof verkozen tot topvrouw van het jaar 2015

Annemieke Nijhof mag zichzelf Topvrouw van het Jaar 2015 noemen. Nijhof is sinds 2012 bestuursvoorzitter bij Tauw, dat zich bezighoudt met milieuadvies en duurzaamheid.

Foto: ANP / Evert Elzinga

Annemieke Nijhof mag zichzelf Topvrouw van het Jaar 2015 noemen. De bestuursvoorzitter van Tauw ontving de prijs uit handen van juryvoorzitter Pamela Boumeester, commissaris bij Ordina en Heijmans.

Nijhof kreeg haar onderscheiding in de Kromhout Hal in Amsterdam. Met de verkiezing wil de Stichting Topvrouw van het Jaar aantonen dat er wel degelijk vrouwelijk toptalent aanwezig is in het Nederlandse bedrijfsleven.

Annemieke Nijhof is sinds 2012 bestuursvoorzitter bij advies- en ingenieursbureau Tauw, dat zich bezighoudt met milieuadvies en duurzaamheid. Daarnaast is ze sinds dit jaar commissaris bij De Nederlandsche Bank (DNB).

Twitter avatar ElinePolitiek Eline Politiek Topvrouwen van @tauw aanwezig! Nu duimen voor de winst van @AnnemiekeNijhof #tvhj http://t.co/nRT2lvCnj8

De andere twee genomineerden waren Manon van Beek, Country Managing Director Accenture Nederland en Frederieke Leeflang, bestuursvoorzitter van Boekel NV.

De verkiezing van de Topvrouw van het Jaar wordt dit jaar voor de elfde keer gehouden.