Zo moeilijk is vliegen niet

Deze flight simulator van Teapot Games is zeker niet de moeilijkste of meest uitgebreide. Maar het vliegen in de twaalf voertuigen – van een Cessna 182 tot een Sukhoi SU 37 straaljager – is uitdagend genoeg. De gebruiker moet met elk vliegtuig vijf missies afronden. Die kunnen bestaan uit een simpele vlucht of het maken van een noodlanding. Voor beginnelingen is de besturing van Avion Flight Simulator 2015 redelijk simpel. Gebruikers besturen het vliegtuig door hun apparaat te kantelen en op het scherm te tikken om het gaspedaal, remmen of het landingsgestel te bedienen. Juist die vriendelijke interface maakt het spel aantrekkelijk. Want van de middelmatige graphics hoeft Avion Flight Simulator 2015 het niet te hebben. Gelukkig is er voor hardcore flight simulator-liefhebbers ook de mogelijkheid om de besturing lastiger te maken met twee extra moeilijkheidsgraden. Hierbij worden er extra knoppen voor het roerblad of welvingskleppen toegevoegd. Samen met een veel realistischere invloed van de omgeving, wordt opeens duidelijk waarom niet iedereen zomaar in een cockpit mag stappen.