Niemand hoeft te weten dat uw nicht een slechte adem heeft

Lieve 65-plussers, houd het voor uw (klein)kinderen leuk op Facebook. Een handleiding.

Ouderen zoeken massaal hun heil op Facebook. Ooit maakte een enkeling een account aan om de avonturen van hun backpackende (klein)kind op de voet te volgen, inmiddels post de hele generatie er zelf ook lekker op los. Dit jaar nam het aantal Facebookgebruikers tussen de 65 en 79 jaar met bijna een kwart toe, bleek uit onderzoek van Newcom. In totaal zitten anderhalf miljoen mensen (16 procent) van die leeftijdsgroep op Facebook.

Het loopt nog niet helemaal soepel tussen de oude en nieuwe bezoekers. Tot grote ergernis van jongeren, plaatsen tantes bij elke foto een gezellige opmerking, liken oude buurmannen elke update en plaatsen moeders ongevraagd allerlei gênante vakantiekiekjes. Het is de digitale variant van het daddy-on-the-dancefloor-syndroom. Daarom wisselen jongeren telkens van online platform. Op de vlucht voor hun (groot)ouders.

Daarom, lieve 55-plussers, hier acht tips voor op Facebook. Om het leuk te houden. (Ook geschikt voor andere sociale netwerken.)