Kunst markt

Wat wit overhemd van George Harrison (1943-2001), gitarist van The Beatles, mogelijk gedragen tijdens optredens in The Cavern Club in Liverpool. Op 29 sept. te koop op de veiling Rock & Pop bij Sotheby’s in Londen. Richtprijs 2.000-3.000 pond (2.900-4.300 euro). Online catalogus: sothebys.com

Bijzonderheid het shirt was in 1964 de eerste prijs bij een Beatles-loterij. Het ticket is een van de bewijsstukken bij het shirt, net als een foto waarop de eigenaresse in 1964 in de slaapkamer van George Harrison poseert voor zijn garderobekast, samen met Louise Harrison, de moeder van de gitarist.

Goede koop?Azing Moltmaker, eigenaar van het Beatles Museum Alkmaar en auteur van 64 boeken over The Beatles: „Dit zijn redelijke richtprijzen. Alles draait om de hardheid van de bewijzen, er wordt zoveel nep aangeboden. Ik zou dit shirt graag willen hebben. Maar nog liever wil ik het wasgoed van Paul McCartney.”