Grappig: oude vrouwen prijzen ‘schone’ Volkswagen aan

Commercials waarin drie oude vrouwen mythes over de dieselmotor van Volkswagen onderuit halen, worden met terugwerkende kracht ineens een stuk ironischer.

Drie oude vrouwen proberen in een commercialreeks allerlei mythes weg te nemen over de dieselmodellen van Volkswagen
Drie oude vrouwen proberen in een commercialreeks allerlei mythes weg te nemen over de dieselmodellen van Volkswagen screenshot Youtube

Het emissieschandaal bij Volkswagen is op internet momenteel voer voor discussie. Met name advertenties waarin het bedrijf reclame maakt voor hun schone auto’s worden grif gedeeld. Vooral een commercial waarin drie oudere dames de voor- en nadelen van de TDI dieselmotor van de 2015-editie van Volkswagen Golf bespreken werkt bij velen op de lachspieren.

In de video getiteld ‘Three old wives talk dirty’ showt een van de vrouwen haar nieuwe auto aan de twee anderen. Zij beweren vervolgens dat dieselmotoren ‘vies zijn’. De eigenaar van de auto stelt dat dat onzinnig is: “Ze waren vies, maar het is 2015 nu!” Om haar gelijk te bewijzen houdt ze een witte sjaal bij de uitlaat van haar auto en die blijft - uiteraard - hagelwit wanneer de motor loopt.

De video’s roept op Twitter ironische reacties op, omdat Volkswagen onder vuur ligt nadat het bedrijf maandag schoorvoetend heeft toegegeven dat het emissiesoftware heeft gemanipuleerd. Daardoor valt bij emissietesten de uitstoot aan schadelijke stoffen veel lager uit dan de auto’s in werkelijkheid produceren.

Twitter avatar extra3 extra3 #Volkswagen-Skandal weitet sich aus: Wolfsburger Autobauer hat neben Abgaswerten auch drei US-Omis manipuliert! https://t.co/nnwmhvbwg9 #VW
Twitter avatar lsegal Loren Segal Remember that “Old Wives Tale” VW ad “busting” the Diesel performance myth? http://t.co/f50kIyjfoP … I guess now we know how they did it.
Twitter avatar Freethemonkeys Free the Monkeys With the recent #VW scandal you gotta love the irony of their own TV commercials! http://t.co/rxGFGo9BbR

Commercialreeks

De drie dames zijn onderdeel van een reeks commercials waarin Volkswagen een aantal mythes over dieselauto’s onderuit probeert te halen. Zo is er een video waarin de ouderen beweren dat de Volkswagen Golf traag is, waarna Tanner Foust, medepresentator van de Amerikaanse versie van Top Gear, het gaspedaal van de auto stevig indrukt om hun ongelijk te bewijzen.

https://www.youtube.com/watch?v=nQFTwzwqRxU

https://www.youtube.com/watch?v=PHPfS-Qf51s