Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Media

Fluitjes

Op zaterdagochtend om negen uur met onze drie oudste zonen naar het hockeyveld. Max en Floris spelen uit tegen Apeldoorn. Olivier, bijna zes jaar, heeft een thuiswedstrijd met de F’jes tegen Deventer.

Samen met een andere vader ben ik ingedeeld om als spelbegeleider de derby van de F2 tegen Deventer te fluiten. Ik loop het clubhuis binnen, enkele vaders en moeders drinken een kop koffie, ik vraag aan de bar: „Goedemorgen, twee fluitjes graag.” De moeder, die bardienst heeft, kijkt vrolijk verbaasd: „Oh prima, twee biertjes.”