Heroes volgende serie die een comeback maakt

Heroes Reborn is een van de televisieseries dit jaar een herstart krijgt.
Heroes Reborn is een van de televisieseries dit jaar een herstart krijgt. Screenshot Youtube

De televisieserie Heroes keert morgenavond terug op de Amerikaanse televisiezender NBC. Vijf jaar nadat de reeks over mensen met bovennatuurlijke krachten na vier seizoenen in 2010 van de buis verdween is er nu het vervolg Heroes Reborn. Het is niet de eerste serie dit jaar die een comeback maakt.

De originele reeks werd in 2010 van het scherm gehaald nadat de kijkcijfers op televisiezender NBC terugliepen. Het nieuwe seizoen situeert zich vijf jaar na het moment waarmee Heroes destijds eindigde en zal gaan over de vraag hoe de buitenwereld omgaat met de aanwezigheid van personen met bijzondere krachten in hun midden.

Slechts enkele personages uit de oorspronkelijke reeks zijn ook nu weer te zien, gaf schrijver Tim Kring eerder aan. Een van de hoofdpersonage Hayden Penetierre zal in ieder geval niet terugkeren. In de eerste aflevering ontdekken kijkers dat zij in de tussenliggende jaren bij een grote brand is overleden. Karakters als Noah Bennett (aka Horn-Rimmed Glasses), Hiro Nakamura, Matt Parkman en Mohinder Suresh keren wel terug.

https://www.youtube.com/watch?v=4FLHB2zB_cA

Comebackgolf televisieseries

Heroes is de volgende in een hele reeks aan series die terugkeren op het televisie- of beeldscherm. Eerder dit jaar maakte acteur John Stamos bekend dat nieuwe afleveringen van de 90’s sitcom Full House opgenomen gaan worden, getiteld Fuller House. De serie zal worden aangeboden via online streamingsdienst Netflix.

De nieuwe reeks wordt een omkering van het origineel: oudste dochter D.J. is inmiddels zelf moeder van twee jongens en woont met haar zus Stephanie en beste vriendin Kimmy in een huis, waar ze de drie kinderen grootbrengt. Een groot deel van de cast, waaronder komiek Bob Saget, zal terugkeren. Met de bekende tweeling Mary en Kate Olsen - in de serie nog kleuters - wordt onderhandeld over een terugkeer.

Twin Peaks en X-files

Ook 90’s mysterie X-Files krijgt een vervolg: de nieuwe serie moet volgend voorjaar op televisie komen. Acteurs David Duchovny en Gillian Anderson zullen opnieuw als FBI-agenten Mulder en Scully buitenaardse mysteries oplossen. De opnames zijn inmiddels begonnen en zullen worden uitgezonden door televisiezender FOX.

Van een andere klassieker uit de jaren 90, Twin Peaks, zal eveneens een nieuwe reeks verschijnen, zo maakte producent Showtime vorig jaar bekend. De opnames van de serie over bewoners het mysterieuze Amerikaanse plaatsje Twin Peaks liepen dit voorjaar vertraging op toen regisseur David Lynch besloot eerst wel, toen weer niet en daarna wel weer zijn taak als regisseur op te pakken.

https://www.youtube.com/watch?v=EIMTg5lHWyM

Fresh Prince of Bel-Air

In augustus leek het er even op dat er ook een vervolg zou komen op comedyserie The Fresh Prince of Bel-Air, een sitcom rondom Will Smith. Later liet de acteur zelf weten dat zijn productiebedrijf Brookment Entertainment een serie gaat maken ‘in de geest van The Fresh Prince of Bel-Air.