Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Demolition Man

(Marco Brambilla, 1993). Geslaagde actiekomedie laat Sylvester Stallone uitbundig zelfspot bedrijven. Na dertig jaar bij wijze van straf te zijn ingevroren, wordt hij ontdooid en komt hij als Demolition Man (‘de Sloper’) in actie tegen oude vijand Wesley Snipes, die als een vervaarlijke goeroe in het toekomstige, paradijselijke Los Angeles een verhuld totalitaire maatschappij creëert. In die matte wereld slaat het zachtmoedig geworden politiekorps dan ook op hol van de zenuwen als er geweld en zelfs meervoudige moorden worden gepleegd: hier zijn wij niet voor opgeleid!