2Doc: Gevaarlijk spel in Wit-Rusland

De Wit-Russische dictator Aleksandr Loekasjenko (president sinds 1994) wil na de verkiezingen op 11 oktober aan zijn vijfde termijn beginnen. In haar documentaire Gevaarlijk spel in Wit-Rusland (originele titel: Dangerous Acts starring the Unstable Elements of Belarus, 2013) volgt regisseur en producer Madeleine Sackler leden van het in 2005 opgerichte Belarus Free Theater voor en na de vorige verkiezingen. Kort na die verkiezingen in 2010 ontstaat er een grote demonstratie die met grof geweld moet worden gestopt door de poltie. Vanwege de aanhoudende intimidatie en het risico op arrestatie besluiten de leden van het toneelgezelschap om te vluchten. De makers spelen onder meer voorstellingen in New York en op het wereldberoemde Edinburgh Fringe Festival. Zo vragen ze op een artistieke manier aandacht voor in de situatie in het land, dat ook wel de laatste dictatuur van Europa wordt genoemd. Ze krijgen sterke recensies en winnen prijzen. Sommigen leden zijn inmiddels teruggekeerd naar Minsk om weer op te treden. Anderen, onder wie oprichters Nikolai Khalezin en Natalia Koliada, kregen politiek asiel in Londen.