Dit schrijven andere media vandaag

Wat zijn de belangrijkste zakelijke berichten in andere media?

Nissan sluit deal met Fastned laadstations

Autofabrikant Nissan en de jonge Nederlandse onderneming Fastned die snellaadstations exploiteert gaan samenwerken, meldt het Financieele Dagblad. Iedereen die de elektrische Nissan Leaf koopt, krijgt er een tweejarig abonnement op Fastned bij.

Het snelgroeiende Fastned heeft inmiddels 38 snellaadstations langs de Nederlandse snelwegen en werkt aan een landelijk dekkend netwerk. Topman Michiel Langezaal van Fastned vindt het niet meer dan logisch om onbeperkt laden aan te bieden bij elektrische auto’s:

Kijk naar mobiele telefonie, daar sluit je bij je telefoon ook direct een abonnement af om te kunnen bellen.

Het laden bij Fastned duurt gemiddeld zo’n twintig minuten en de Nissan Leaf kan op een volle accu ongeveer 250 kilometer rijden.

Staalbedrijven diep in de problemen

Voor staalbedrijven is de crisis nog lang niet voorbij, schrijft de Telegraaf. Er wordt teveel geproduceerd en de markt wordt overspoeld met spotgoedkoop staal uit China. Na een winstwaarschuwing van de Finse roestvrijstaalproducent Outokumpu gisteren kelderden alle koersen van Europese staalbedrijven. Zo verloor het aan de AEX genoteerde Arcelor Mittal bijna 6 procent van haar beurswaarde.

De overproductie zet de prijzen enorm onder druk en het duurt nog wel even voordat die wereldwijd wordt teruggeschroefd, denkt ABN AMRO-econoom Casper Beukering:

“In de VS en Europa pakken staalbedrijven de overcapaciteit aan. Maar dat is dweilen met de kraan open, want China blijft nog altijd meer staal exporteren. Daar moet nog heel veel gebeuren, maar de sector is heel log en beweegt heel traag”

Er wordt ook ernstig rekening gehouden met het structureel dalen van de vraag in de komende jaren nu de economische groei van grootverbruiker China vertraagt.

Vijf tips voor je komende beoordelingsgesprek

Omdat het jaarlijkse beoordelingsgesprek eraan zit te komen, geeft de Volkskrant vijf tips om goed voorbereid het gesprek met je baas in te gaan.

 1. Let er op wie wie beoordeelt.
  Moet je braaf de beoordeling van de baas ondergaan of kan je zelf ook nog wat zeggen over de uitkomst?
 2. Wees voorbereid op kritiek.
  Veel werknemers verwachten lof voor hun werk, vooral mannen, maar worden dan verrast als ze alleen te horen krijgen wat beter kan.
 3. Wees openhartig, maar pas op.
  Zwakke punten moet je niet verhullen, maar voed je leidinggevende ook niet met kritiekpunten. Presenteer je zwaktes als verbeterpunten.
 4. Leg afspraken zo concreet mogelijk vast.
  Vraag altijd om een gespreksverslag en geef direct aan als afspraken ontbreken.
 5. Benoem duidelijk als je je niet herkent in het geschetste beeld.
  Een beoordelingsgesprek is vooral eenrichtingsverkeer, maar leg wel gelijk op tafel als het beeld dat je baas van je heeft volgens jou echt niet klopt.
  • Arjan Meesterburrie