Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Zorg

Patiënten keren terug naar VUmc

Het VU Medisch Centrum (VUmc) in Amsterdam heeft vandaag weer de eerste patiënten ontvangen. Ook gaat naar verwachting de afdeling spoedeisende hulp weer open en zijn weer operaties ingepland. Het ziekenhuis was twee weken dicht nadat een breuk in een waterleiding grote schade veroorzaakte. Door de wateroverlast moest het VUmc op 8 september alle ruim driehonderd patiënten evacueren. Die zijn naar andere ziekenhuizen gebracht. Deze week keren vijftig patiënten terug. De anderen zijn genezen verklaard of blijven op hun huidige locatie. (NRC)