Republikeinse kandidaat Scott Walker staakt race

De Amerikaanse gouverneur Scott Walker zou zich vannacht terugtrekken uit de race voor de Republikeinse presidentskandidatuur. Dit meldden Amerikaanse kranten gisteravond. Eerder dit jaar ging Walker in peilingen nog aan kop in het dit keer zeer druk bezette Republikeinse deelnemersveld. De afgelopen weken zakte hij echter weg in de peilingen. Walker, sinds 2010 gouverneur van Wisconsin en bekend om zijn conservatieve standpunten, had een zwak optreden tijdens het laatste tv-debat en beging enkele publicitaire misstappen. Eerder deze maand trok ook een andere, eerder kansrijk geachte gouverneur, Rick Perry (uit Texas), zich terug. Na Walkers vertrek zijn er nog vijftien Republikeinse presidentsgegadigden over. Begin volgend jaar zullen de eerste voorverkiezingen worden gehouden in de staten Iowa en New Hampshire.

    • NRC