Schorsing dreigt alsnog voor provocerende Costa

Diego Costa kwam zaterdag weg met zijn wangedrag in het duel tegen Arsenal, maar nu dreigt alsnog een schorsing voor de spits van Chelsea. De Engelse voetbalbond FA heeft Costa aangeklaagd vanwege ‘gewelddadig’ gedrag, zo werd vanochtend bekend. De Spaanse spits ruziede met Arsenal-speler Laurent Koscielny. Costa gaf de Franse verdediger tot twee keer toe een klap en beukte hem. Dat ontging de arbiter. Die greep pas in toen Costa vervolgens ook ruziede met Gabriel Paulista. De arbiter gaf beide spelers geel en trok daarna rood voor Gabriel toen de Arsenal-verdediger een schopje gaf tegen het been van Costa. Die ontsnapte zelf aan rood, maar kan nu op basis van tv-beelden alsnog worden geschorst. De FA heeft ook beide clubs aangeklaagd omdat ze hun spelers niet in toom konden houden. (ANP)