Alarm om telefoonhoesje

Een telefoonhoesje zoalshet hoesje dat gisteren tot een zoektocht leidde op Schiphol. Foto Koninklijke Marechaussee

De Koninklijke Marechaussee heeft gisteravond uitgebreid gezocht naar een vuurwapen op de M-pier op Schiphol. Uiteindelijk bleek het om een telefoonhoesje te gaan met daarop de afbeelding van een pistool, zo meldt een woordvoerder van de Marechaussee. Alle passagiers die op dat moment op de M-pier al de veiligheidscheck waren gepasseerd, moesten opnieuw worden gecontroleerd. Nadat duidelijk werd dat het loos alarm was, werd de pier weer geopend.

Een beveiligingsmedewerker zag tijdens de veiligheidsscan iets dat op een vuurwapen leek en sloeg alarm. Door de afsluiting van de pier konden vliegtuigen tijdelijk niet vertrekken.

Schiphol meldde dat rond 23.00 uur het vliegverkeer weer op schema was. Vanaf de M-pier vertrekken vooral toestellen van prijsvechters. Volgens de marechaussee was, in tegenstelling tot berichten op social media, geen van de vertrekhallen dicht. (ANP)