Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Corruptie en fraude

Lange gevangenisstraf voor ex-topman en partijman

De voormalig financiële man van Braziliës regerende Arbeiderspartij, Joao Vaccari Neto, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van ruim 15 jaar wegens corruptie en witwassen. Een ex-directeur van staatsoliebedrijf Petrobras, Renato Duque, kreeg bijna 21 jaar. Het zijn de langste straffen die tot nu toe zijn uitgedeeld in het Braziliaanse corruptieschandaal rond Petrobras. Dit heeft het land naar de rand van de economische afgrond geduwd en de positie van president Dilma Rouseff ondermijnd. De mannen gaan beiden in hoger beroep. (BBC)