Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Media

Ongemakkelijk: exen Kermit en Miss Piggy samen op televisie

Kermit en Miss Piggy kibbelen rustig verder op de bank bij Jimmy Kimmel.
Kermit en Miss Piggy kibbelen rustig verder op de bank bij Jimmy Kimmel. Foto screenshot YouTube/Jimmy Kimmel Live

Het was het einde van een tijdperk: de break-up van Muppets Kermit en Miss Piggy. Gisteren gaven ze voor het eerst sinds de breuk samen een interview. Een romantische hereniging lijkt echter nog niet in zicht.

Hun relatie, daterend uit 1976, liep in augustus stuk, en dat terwijl er een nieuwe show van The Muppets aankomt. Ter promotie daarvan zaten de twee bekendste Muppets gisteren bij de talkshow van Jimmy Kimmel. Die kon het niet laten gelijk over de verbroken relatie te beginnen:

Zowel de groene kikker als de roze varkensdiva leken over hun liefdesverdriet heen te zijn. Kermit heeft een nieuwe verkering met een meisjesvarken genaamd Denise - marketinghoofd bij ABC -, terwijl Miss Piggy “elke avond uitgaat” met “telkens een nieuw gezicht”, zo zegt ze zelf. Dat weerhoudt de twee oud-geliefden er niet van er elkaar verbaal flink van langs te geven.

Zo zegt Miss Piggy als Kimmel begint over Kermit’s vriendin Denise:

“You may boo. Do you mind if I zone out?”

En Kermit dient Miss Piggy van repliek als het over haar liefdesleven gaat:

“She is dating anyone.”

Nieuwe show vanavond van start

Dat de twee toch kwamen opdraven heeft alles met de timing te maken. Vanavond om 20.00 uur lokale tijd gaat de nieuwe Muppet-serie, die moet gaan over de persoonlijke levens van de Muppets – hun relaties, hun frustraties, hun ziektes, in première op ABC. Dat is een dochteronderneming van Disney, eigenaar van het Muppet-merk, en ook de zender waarop de show van Kimmel wordt uitgezonden.

De Muppets deinzen qua promotie nergens voor terug. Zo zorgde Gonzo voor vermaak tijdens de reclameonderbrekingen van de Emmy-uitreikingen van gisteravond, vertelt Fozzy Bear al weken zijn beste moppen op Twitter en kookte The Swedish Chef gisteren live op televisie zijn explosieve kipgerecht.

Twitter avatar GonzotheGreat Gonzo Another #Emmys commercial break! This time, I’m gonna tap dance on cereal and play the #MadMen theme on a bagpipe! My living room is a mess!
Twitter avatar FozzieBear Fozzie Bear What did Humpty Dumpty do when he realized he was running late for work? He SCRAMBLED to get there on time! Get the YOLK? Ahhh! #WockaWocka!

Afgelopen week doorbrak Miss Piggy zelfs als eerste de stilte rondom haar beëindigde relatie met Kermit in een exclusief interview met Good Morning America. Dit tot groot verdriet van Kermit. Misschien is er dan toch nog hoop.

Twitter avatar KermitTheFrog Kermit the Frog Congrats, @MissPiggy on your exclusive interview with @GMA! I wish you had run the answers by me first, but you really did great!