SC Genemuiden schakelt ADO uit, PSV wint nipt van Cambuur

PSV-speler Luuk de Jong (L) in actie tegen SC Cambuur-speler Kai Heering.
PSV-speler Luuk de Jong (L) in actie tegen SC Cambuur-speler Kai Heering. Foto ANP

In de tweede ronde van de KNVB-beker heeft SC Genemuiden voor een grote verrassing gezorgd, ze schakelden na strafschoppen ADO Den Haag uit. PSV won moeizaam met 3-2 van Cambuur Leeuwarden, ook Heerenveen won met nipt verschil van NAC (1-0).

Andere verassing was de uitschakeling van Volendam, koploper in de Jupiler League, tegen FC Lienden. De amateurs wonnen met 1-0, deze club wist in 2008 ook al Vitesse uit te schakelen en haalden toen de vierde ronde. Ook MVV Maastricht dolf het onderspit tegen een amateurvereniging, Capelle was na penalty’s te sterk. Sparta kwam met de schrik vrij, ze wonnen in verlening van OJC Rosmalen.

ADO blameert zich tegen Genemuiden

ADO Den Haag kwam nog op een 2-0 voorsprong, maar liet SC Genemuiden terugkomen. Zelfs met tien man wisten de zaterdagamateurs op voorsprong te komen. In de laatste minuut van de verlening scoorde Ludcinio Marengo de gelijkmaker waarna strafschoppen uitkomst moesten bieden. Bij ADO misten zowel Kenji Gorre, Gianni Zuiverloon en Kevin Jansen een penalty waardoor Genemuiden zich mag opmaken voor de derde ronde in de KNVB-beker.

Het geplaagde Cambuur Leeuwarden dat een uitermate slechte seizoenstart kent met twintig tegendoelpunten uit zes wedstrijden wist tegen PSV goed weerwerk te bieden. De club uit Eindhoven kwam op een 2-0 voorsprong maar met twee doelpunten van Bartholomew Ogbeche kwamen de Leeuwarders terug in de wedstrijd. In de slotfase maakte Luuk de Jong vanaf elf meter het beslissende doelpunt.

Andere uitslagen:
Scheveningen - Telstar 0-0 (5-6 penalty’s)
AFC - FC Emmen 2-3
ACV - Excelsior ’31 1-2
DOVO - Willem II 0-3
Kozakken Boys - Staphorst 4-2
Noordwijk - NEC 0-3
Spakenburg - Ter Leede 3-0
ONS Boso Sneek - FC Utrecht 0-2
EVV - Almere City FC 0-3
Lisse - HHC 0-4
Feyenoord (amateurs) - FC Dordrecht 0-2