Witnesses of Doom: The Lost Interviews of 1948

Voor zijn onderzoek naar de laatste uren van Adolf Hitler nam de Amerikaan Michael A. Musmanno (1897-1968) in 1948 getuigenissen af met een groep mensen uit de directe entourage van de Führer, waaronder chauffeur

Erich Kempka, Reichsjugendführer Artur Axmann, secretaresse Traudl Junge en een zus van Eva Braun. Musmanno – die na de oorlog als rechter werkte tijdens de processen van Neurenberg – wilde de exacte details van Hitlers dood achterhalen en wist de betrokkenen te overtuigen om hun verhaal voor de camera te vertellen. Ze vertelden onder meer over zijn laatste dagen in de bunker van de Rijkskanselarij in Berlijn. Dankzij het grondige onderzoek en de opgenomen interviews kon Musmanno bewijzen dat Hitler zelfmoord pleegde.

Hij schreef er een boek over, Ten Days to Die (1950). Maar de filmbeelden verdwenen en leken decennialang verloren. Ze werden pas in 2013 gevonden. De Duitse journalist Michael Kloft (Inside Nazi Germany, Het vonnis van Neurenberg) kreeg toestemming van de erven Musmanno om het unieke materiaal te gebruiken en te tonen in deze

documentaire.