Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Muziek

Bier, lederhosen en volksmuziek tijdens Oktoberfest

Aan de dronken mensenmassa in München lijkt geen eind te komen. Langs flikkerende kermisattracties, dampende braadworststallen en reusachtige biertenten voert de weg over Theresienwiese, een enorme open vlakte. Hier is het publiek op het bekendste volksfeest ter wereld eveneens uitgedost in traditioneel Beierse kledij: Lederhose voor de mannen, Dirndl voor de vrouwen. Dit jaar trekt het bierfeest zes miljoen bezoekers die miljoenen liters bier drinken.
Langs flikkerende kermisattracties, dampende braadworststallen en reusachtige biertenten voert de weg over de Theresienwiese – een open vlakte van bijna zestig voetbalvelden.
AFP / Christof Stache
Muzikanten treden tijdens Oktoberfest op in traditionele Beierse kledij.
AP/ Marc Kleine-Kleffmann/
Ook hier is het publiek op het bekendste volksfeest ter wereld uitgedost in traditioneel Beierse kledij: Lederhose voor de mannen, Dirndl voor de vrouwen.
Tijdens Oktoberfest wordt miljoenen liters bier gedronken. Het bierfestival vindt plaats tot 4 oktober.
Reuters/ Michaela Rehle
AP/ Matthias Schrader
AP/ Matthias Schrader
Miljoenen bezoekers drinken miljoenen liters bier op Oktoberfest.
AP/ Sven Hoppe
St. Paul's Kerk in München.
AP/ Matthias Schrader
AFP / Christof Stache
AFP / Christof Stache
AFP/ Christof Stache
Deze hondjes doen mee aan een hondenrace tijdens de Amerikaanse versie van Oktoberfest in Cincinnati. Het bierfeest heeft hier dit jaar zo'n 650.000 bezoekers.
AFP / Gregor Waschinski
Reuters/ Michael Dalder
Dit jaar verwacht de stad zes miljoen bezoekers.
AFP / Christof Stache
EPA/ Peter Kneffel
AFP / Christof Stache