Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Zorg

Raad Enschede akkoord met AZC

De gemeenteraad van Enschede is gisteravond akkoord gegaan met de vestiging van een opvangcentrum voor 600 asielzoekers. Bij de vergadering waren circa 150 omwonenden, die in meerderheid tegen een asielzoekerscentrum (azc) zijn. De komst van het azc naast een woonwijk leidde vorige week tijdens een informatiebijeenkomst tot woede van aanwezigen. De politie hield voor- en tegenstanders uit elkaar. Wethouder Jurgen van Houdt (ChristenUnie) trachtte gisteren de angst weg te nemen. „De risico’s voor veiligheid zijn veel kleiner dan geschetst.” (ANP)