Een Chinese kerncentrale in het Verenigd Koninkrijk? Het kan

Wat gebeurde er in Azië terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Het zou zo maar kunnen dat over een paar jaar in de buurt van het Britse Essex een kerncentrale staat die ontworpen is door China. Dat zou een unicum zijn. De Britse minister voor Energie, Amber Rudd, ziet het plannetje zitten, schrijft de Financial Times.

De zakenkrant sprak Rudd tijdens haar bezoek aan Beijing. China wil graag kennis in kerncentrales exporteren. Het Verenigd Koninkrijk zou een mooi beginpunt zijn aangezien de regelgeving er zo streng is, denkt Rudd. Tegelijkertijd maakt de Britse regering 2 miljard pond vrij voor een kerncentrale bij Hinkley Point, een project ter waarde van 24,5 miljard pond. Die kerncentrale wordt ontworpen door het Franse EDF, maar met steun van twee Chinese bedrijven.

Ook de FBI bekijkt geldtransacties Maleisisch staatsfonds

De problemen voor de Maleisische premier Najib Razak groeien. Na grote kritiek in Maleisië en een onderzoek van de Zwitserse autoriteiten, begint ook de FBI met een onderzoek naar verdachte transacties van het staatsfonds waar Najib nauw bij betrokken is. Dat schrijft The Wall Street Journal.

Eerder berichtte de zakenkrant dat het staatsfonds 672 miljoen Amerikaanse dollar naar de persoonlijke rekening van de Maleisische premier had overgemaakt. Najib ontkent dit.

Het geld is, onder meer, via de Amerikaanse Wells Fargo-bank overgemaakt. Volgens de krant is dat de reden waarom de Amerikanen nu kijken over sprake is corruptie.

Een flipphone. LG denkt dat het wat is

Tien jaar geleden was het even best aardig: een mobiele telefoon die je dicht kon klappen. Maar het was een kortstondige trend. Nu denkt het Zuid-Koreaanse LG de flipphone nieuw leven in te kunnen blazen. Het bedrijf presenteert vandaag de LG Wine Smart Jazz, meldt persbureau Yonhap.

De doelgroep? Ouderen. LG zegt dat ouderen touchscreens niet fijn vinden en juist het fysieke toetsenbord van de Wine Smart Jazz waarderen. De Wine Smart Jazz gaat 242.000 won kosten ofwel circa 200 euro.

    • Melle Garschagen