BMC wint WK-ploegentijdrit

Wielerploeg BMC heeft gisteren de ploegentijdrit gewonnen op de WK wielrennen in Richmond in de Verenigde Staten (Virginia). Het zestal van de Amerikaanse ploeg klokte op het 38,8 kilometer lange parcours een tijd van 42 minuten en 7 seconden, en was daarmee 12 seconden sneller dan de Belgische ploeg Etixx-QuickStep, met de Nederlander Niki Terpstra. Daarmee staat het onderling 2-2 wat betreft de titels in de ploegentijdrit. Etixx won in 2012 en 2013, BMC won daarna tweemaal. „Dit is een belangrijk doel voor ons als team”, zei de Amerikaanse renner Taylor Phinney van BMC. „Rohan Dennis was de motor. Hij was als een anker binnen de ploeg, maar dan één die je voortsleept.” Het Spaanse Movistar werd derde. De Duits-Nederlandse ploeg Giant-Alpecin werd, mede dankzij het beulswerk van Tom Dumoulin, vijfde. LottoNL-Jumbo reed naar een verdienstelijke zesde plaats. De ploeg had zich tot doel gesteld in de topacht te rijden. (ANP)