Paus ontmoet Fidel Castro op Cuba

None
Foto Reuters

Paus Franciscus heeft gisteren op Cuba een ontmoeting gehad met Fidel Castro. De paus bezocht de 89-jarige ex-dictator in diens huis. Eerder op de dag woonden tienduizenden Cubanen een pauselijke mis bij. Onder hen was ook Raúl Castro, broer van Fidel en de huidige leider van het eiland. Castro is niet katholiek. Ten minste drie demonstranten bij de mis werden opgepakt. De paus noemde de door hem begeleide toenadering tussen de VS en Cuba „een voorbeeld van verzoening voor de wereld.” De aangekondigde toenadering tussen de twee landen is met vreugde begroet, maar volgens Cubaanse dissidenten heeft de kerk onvoldoende aandacht voor de aanhoudende politieke repressie. Voorafgaand aan de toespraak van Raúl Castro bij de VN in New York komende week verlichtten de VS vrijdag nog een aantal handels- en reisbeperkingen voor Cuba.

    • Reuters
    • BBC