Uit trein gehaalde verdachte was vermoedelijk 16-jarige zwartrijder

De verdachte die zich vrijdag op Rotterdam Centraal opsloot in het toilet van de sneltrein Thalys, is vermoedelijk een 16-jarige jongen die als zwartrijder naar Frankrijk wilde. Er is geen aanwijzing dat hij een misdrijf wilde plegen. Zijn identiteit staat nog niet voor 100 procent vast, zei de politie dit weekend; hij had geen legitimatiebewijs bij zich. De politie gaat ervan uit dat hij geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland heeft. Ook is hij verward en moet hij worden gehoord met behulp van een tolk. De jongen zit nog vast. Gezien zijn lichamelijke en geestelijke gesteldheid wordt bekeken welke hulp hij nodig heeft. Rotterdam Centraal werd vrijdag ontruimd nadat hij de trein was ingerend. Bijna drie uur later werd de jongen overmeesterd door een arrestatieteam. (ANP)