Blackstone wil Intertrust naar de beurs brengen

De Amerikaanse beleggingsmaatschappij Blackstone wil dochterbedrijf Intertrust (zakelijke diensten) naar de Amsterdamse beurs brengen. Het verwacht daarmee 475 miljoen euro op te halen. Dat heeft Intertrust vanochtend bekendgemaakt. Het bedrijf is voor driekwart in handen van Blackstone, ’s werelds grootste private-equityfirma. Medewerkers bezitten de rest. Intertrust hoopt door de beursgang „extra financiële flexibiliteit” te krijgen om zijn activiteiten uit te breiden, aldus topman David de Buck van Intertrust in de verklaring. Wanneer de beursgang is, is nog niet bekend. De beursgang zal worden begeleid door Deutsche Bank en het Zwitserse UBS. Het in Amsterdam gevestigde Intertrust had vorig jaar een omzet van 296 miljoen euro en boekte een brutowinst van 122 miljoen euro. (NRC)