In beeld

Drukte op de veemarkt tijdens de voorbereidingen op het Offerfeest

Wereldwijd zijn moslims bezig met de voorbereidingen op het Offerfeest, ter nagedachtenis aan de profeet Ibrahim, die zijn zoon wilde offeren voor God. Een engel vertelde Ibrahim dat hij een ram in plaats van zijn eigen kind mocht offeren. Het feest, dat overmorgen begint, valt op de tiende dag van de Hadj-maand, na voltooiing van de hadj, de pelgrimstocht naar Mekka. Tijdens het Offerfeest wordt er gebeden, maar worden er ook dieren 'dhabiba' geslacht, de door de islam voorgeschreven wijze van slachten.
Een pelgrim gebruikt een selfiestick om een foto te maken bovenop de berg Thor in Mekka.
REUTERS / Ahmad Masood
Bij de veemarkt "Al Emam Markt" in Caïro, Egypte bindt een man de poten van een schaap bij elkaar, nadat hij het dier verkocht heeft.
REUTERS / Amr Abdallah Dalsh
Pelgrims lopen de heilige Ka'aba vanaf de derde verdieping aan de Grote Moskee voorafgaand aan de jaarlijkse Haj bedevaart in Mekka.
REUTERS / Ahmad Masood
Een man verkoopt kolen en messen voorafgaand aan het offerfeest in Benghazi , Libië.
REUTERS / Esam OmranFetori
Een jongen trekt met een touw een geit voort op de veemarkt in Kabul, Afghanistan.
REUTERS / Mohammad Ismail
Pelgrims bewegen in cirkels rond de heilige Ka'aba vanaf de derde verdieping aan de Grote Moskee voorafgaand aan de jaarlijkse Haj bedevaart in Mekka.
REUTERS / Ahmad Masood
Pelgrims bidden bij de De Ka'aba, het kubusvormige heiligdom in Mekka.
REUTERS / Ahmad Masood
Een pelgrim leest de Koran buiten de Grote Moskee in de heilige stad Mekka voorafgaand aan de jaarlijkse haj pelgrimstocht
REUTERS / Ahmad Masood
Een man is aan het werk op een veemarkt in Kabul, Afghanistan. Voor het offerfeest kopen veel mensen een schaap, geit, koe of kameel om het ritueel te slachten.
REUTERS / Mohammad Ismail