Week tegen pesten

Aansluitend bij een landelijke actieweek besteedt jongerenzender NPO 3 tot en met vrijdag dagelijks aandacht aan het thema pesten en de bijbehorende problematiek. In Week tegen pesten: Op school, een samenwerking tussen BNN en KRO-NCRV, gaan presentatoren Arie Boomsma en Tim Hofman naar vier verschillende middelbare scholen in het land om met scholieren, leraren en deskundigen in gesprek te gaan over pesten. Er ligt een focus op de rol van de toeschouwers, meelopers en volwassenen. Gedramatiseerde scènes van waargebeurde verhalen moeten pesters en omstanders confronteren met de gevolgen van hun gedrag. Niet alleen op het schoolplein, maar ook op sociale media kunnen jongeren elkaar het leven zuur maken. In de Zapp Anti-Pest Club (tot en met donderdag te zien in de vooravond) gaat EO-presentatrice Anne-Mar Zwart langs bij basisschoolklassen waar gepest wordt. Ook Het Klokhuis komt met speciale afleveringen. De week wordt vrijdagavond afgesloten met De pesttest, een persoonlijkheidstest waaraan bekendere Nederlanders met een pestverleden meedoen.