Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

In Turkse liedjes is Karsu interessantst

Ze klonk altijd ouder dan ze werkelijk was. Karsu verraste jaren geleden met een stem die soms aan die van jazzdiva’s deed denken. Op haar nieuwe album klinkt ze zo oud als ze is: 25. Dus ze luistert naar Beyoncé, Lorde en Shakira. Dat is terug te horen op Colors. Leuk soul- en popalbum, maar minder spannend dan gehoopt na haar vorige overtuigende album Confession. Interessant wordt het waar ze haar Turkse achtergrond gebruikt, die liedjes bezitten een laag die haar onderscheidend maakt van de andere zangeressen in het genre. Op haar vorige album waren ook al Turkse songs te horen, maar nu schreef ze voor het eerst ook zelf teksten. Bekledim is Turkse pop die meer uit haar stem haalt dan het Engelstalige werk, Birak beni böyle is een melancholisch slepende ballade. Meer Karsu, minder sterrenimitatie.