Totti, Tévez en de Goal v/h Weekend die Advocaat dieper de crisis in drukt

Matt Ritchie's uitzinnigheid na zijn fantastische goal omgekeerd evenredig aan de misère die de Bournemouth-speler over Dick Advocaa uitstort.
Matt Ritchie's uitzinnigheid na zijn fantastische goal omgekeerd evenredig aan de misère die de Bournemouth-speler over Dick Advocaa uitstort. Foto Reuters / Adam Holt

Exact vier maanden geleden stond Dick Advocaat met rode oogjes langs de lijn terwijl zijn spelers de gewonnen strijd tegen degradatie vierden. Enkele tientallen miljoenen aan transfers later staat Sunderland weer laatste, mede dankzij de Goal van het Weekend.

Francesco Totti (38) maakte dit weekend z’n 300e goal voor AS Roma en 2015-2016 is daarmee het 22e seizoen op rij waarin hij doel treft. Het was ook het weekend waarin de UEFA ontkende dat doping wordt gebruikt in grote competities. En Luke Shaw is ontslagen uit het St. Anna-ziekenhuis in Geldrop en is dankbaar voor de goede zorgden.

3. Carlos Tévez (Boca Juniors)

Een avond met een dubbel gevoel voor ‘Carlitos’. Hij scoort twee keer tegen Argentinos Juniors waarvan de eerste, zie hieronder, de mooiste was. Maar een kwartier voor het einde breekt hij het been van Ezequiel Ham. De beelden zijn onprettig en vast ergens te zien, maar niet hier. Het beste aan Ham en laat ons vooral het doelpunt maar vieren:

2. Muhamed Keita (Stabæk Fotball)

Geboren in Gambia maar gezegend met een Malinees én Noors paspoort. Dat laatste hield Keita over nadat hij als kind in Noorwegen terecht kwam en werd grootgebracht bij een ski- en balsport vereniging. Het werd toch balsport en hij schopte het tot jeugdinternational, vertrok vervolgens naar Polen maar nu op huurbasis terug op bekend terrein. En hij doet het niet verkeerd daar in Oslo.

1. Matt Ritchie (Bournemouth FC)

Zomaar gepromoveerd naar de Premier League en dat zullen we weten ook. Dick Advovcaat zal het in elk geval nooit meer vergeten want ook zaterdag kon zijn Sunderland, met onder meer aanwinsten Jeremain Lens en Ola Toivonen in de basis, op bezoek bij Bournemouth niet winnen. Stijf onderaan - want zes gespeeld, nul gewonnen - en Matt Ritchie had meer dan een aandeel in toenemende crisis bij Advocaat. Rogelio Funes Mori had ook een heel behoorlijke volley, maar Ritchie doet hier werkelijk alles goed:

    • Jules Seegers