Game of Thrones grote winnaar bij Emmy’s - ook The Voice krijgt prijs

De populaire televisieserie Game of Thrones was vannacht de grote winnaar bij de uitreiking van de Emmy Awards. Ook The Voice, bedacht door John de Mol, viel in de prijzen.

De cast van 'Game of Thrones' bij de Emmy Awards zondagavond in Los Angeles.
De cast van 'Game of Thrones' bij de Emmy Awards zondagavond in Los Angeles. Foto EPA / Paul Buck

De populaire televisieserie Game of Thrones was vannacht de grote winnaar bij de uitreiking van de Emmy Awards. De fantasyserie, waarin onder anderen de Nederlandse acteurs Carice van Houten en Michiel Huisman een rol spelen, sleepte een recordaantal van twaalf Emmy’s in de wacht. Dat is meer dan een serie ooit won in één jaar.

Game of Thrones won onder meer de prijs voor beste dramaserie, beste mannelijke bijrol in een dramaserie, de regie, het schrijfwerk en de casting. De Emmy’s zijn de meest prestigieuze televisieprijzen van de Verenigde Staten.

The Voice ook in de prijzen. En: eindelijk Don Draper

Ook de Amerikaanse versie van The Voice won een Emmy. Het programma, bedacht door de Nederlandse tv-producent John de Mol, won een Emmy in de categorie talentenjachten. The Voice won die award ook in 2013. John de Mol was toen aanwezig in Los Angeles.

De prijs voor beste acteur in een dramaserie ging naar Joh Hamm voor zijn rol in Mad Men. Hamm was al zestien keer genomineerd voor een Emmy, waarvan vier keer voor zijn rol als Don Draper, maar mocht de prijs tot nu toe steeds niet in ontvangt nemen. Het was niet alleen zijn eerste Emmy, maar ook de eerste Emmy voor Mad Men.

Overige prijzen

Viola Davis kreeg de prijs voor beste actrice in een dramaserie voor haar rol in How to Get Away With Murder. Davis is de eerste zwarte vrouw die in deze categorie een Emmy wint. In haar speech zegt ze dat Hollywood niet-blanke acteurs te weinig aanmoedigt.

De serie Veep werd bekroond tot de beste komedieserie. Julia Louis-Dreyfus won voor de vierde keer een Emmy voor beste actrice in een komedieserie voor haar rol in de serie over de Amerikaanse vicepresident. De award voor beste acteur in een komedieserie ging naar Jeffrey Tambor uit Transparent.

Ook The Daily Show viel in de prijzen. Het programma werd uitgeroepen tot beste talkshow en kreeg verder een prijs voor onder meer de regie. Jon Stewart presenteerde vorige maand voor het laatst de satirische talkshow.

De Emmy’s werden dit jaar voor de 67ste keer uitgereikt.

    • Carlijn Vis