Dialog wil Atmel voor 4,1 miljard euro overnemen

In de chipindustrie is opnieuw een miljardendeal in de maak. Het in Londen gevestigde Dialog Semiconductor wil zijn Amerikaanse branchegenoot Atmel overnemen voor 4,6 miljard dollar (4,1 miljard euro). Dat hebben de bedrijven gisteren bekendgemaakt. Dialog (omzet vorig jaar 1,2 miljard dollar) levert onder meer chips voor smartphones en tablets. Atmel (omzet 1,5 miljard dollar) maakt chips voor slimme apparaten. In de chipsector is een overnamegolf gaande. Marktleider Intel nam in juni Altera over voor 16,7 miljard dollar. Het Nederlandse NXP betaalde in maart 11,8 miljard dollar voor het Texaanse Freescale. En Avago Technologies uit Singapore kocht in mei het Amerikaanse Broadcom voor 37 miljard dollar. De fusiegolf houdt verband met de zware concurrentie tussen de chipmakers. (ANP)