Verkiezingen moeten doorgaan, na coup

De parlementaire en presidentiële verkiezingen moeten doorgaan, maar ook aanhangers van de verdreven president Compaoré mogen meedoen. Dat staat in het conceptakkoord dat onderhandelaars uit de buurlanden van Burkina Faso gisteren hebben gesloten. Het akkoord moet de regeringscrisis in het West-Afrikaanse land bezweren. De Senegalese president Macky Sall maakte bekend dat het conceptakkoord klaar is en morgen wordt voorgelegd op een conferentie van staatshoofden in Nigeria. In Burkina Faso werd vorige week de voltallige interim-regering gegijzeld door soldaten van de Republikeinse Garde, een elite-eenheid binnen het leger. De interim-president Kafondo werd afgezet en er werd een nieuw bewind aangesteld onder leiding van generaal Gilbert Diendéré. (Reuters)