Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Twee Nederlandse broers verdronken in Franse Ardèche

In de Franse Ardèche zijn vandaag twee Nederlanders verongelukt tijdens een kanotocht. Het gaat om twee broers van 11 en 18 jaar. Dat melden Franse media.

De twee sloegen om in een kano en werden meegesleurd door de stroming van de rivier de Ardèche. Hun vader was in de buurt toen het ongeluk gebeurde. Veel brandweerlieden en een tiental duikers hebben geprobeerd de twee op tijd te vinden. Daarbij werden zij geholpen door een helikopter.

Het lichaam van de jongste van de broers werd op enkele kilometers van het ongeluk gevonden door voorbijgangers. De twee zoontjes waren met hun vader op vakantie in een huisje aan de rand van de Ardèche. Ze zouden uit het noorden van Nederland komen.