Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Gedetineerde (82) doodgestoken in gevangenis Zoetermeer

In de gevangenis in Zoetermeer heeft een gedetineerde een 82-jrige mede-gevangene doodgestoken. Na de steekpartij omsingelde de politie de gevangenis; een 25-jarige man is aangehouden door een arrestatieteam.

Een ambulance rijdt weg bij de gevangenis aan de Rokkeveenseweg in Zoetermeer.
Een ambulance rijdt weg bij de gevangenis aan de Rokkeveenseweg in Zoetermeer. Foto: ANP / AS Media

Een groot aantal agenten heeft in Zoetermeer enige tijd de gevangenis omsingeld nadat een 82-jarige gevangene daar is doodgestoken.

Binnen stak een gevangene een andere gedetineerde neer, zo bevestigt de politie.

Om 13.45 uur kreeg de politie melding van het incident. Een gevangene had zich met een mede-gedetineerde opgesloten in een ruimte en stak deze later neer. Een arrestatieteam heeft een 25-jarige Hagenaar daarop overmeesterd.

Het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Volgens De Telegraaf zou het gaan om een TBS-er die door het lint ging toen hij hoorde dat hij overgeplaatst zou worden naar een inrichting in Vught.

Inmiddels heeft de politie de omsingeling gestaakt; de recherche onderzoekt de exacte toedracht. Daarbij wordt gekeken naar hoe de verdachte aan een steekwapen kon komen, en waarom de twee in één ruimte verbleven.

Twitter avatar regio15 Redactie Regio15.nl Veel politie rond de Penitentiaire Inrichting aan de #Rokkeveenseweg in #Zoetermeer ivm een incident in de gevangenis http://t.co/bNPmJZ0KEN