Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Vluchtelingen

Migrantenboot botst met ferry: minstens 13 doden

Door een botsing tussen een ferry en een boot met migranten die onderweg was van Turkije naar Griekenland zijn dertien mensen om het leven gekomen, onder wie vier kinderen. Gisteren overleden bij Lesbos veertien migranten op zee.

Een Syrische vluchteling draagt zijn kind op het Griekse eiland Lesbos na een barre tocht vanuit Turkije, gisteren.
Een Syrische vluchteling draagt zijn kind op het Griekse eiland Lesbos na een barre tocht vanuit Turkije, gisteren. Foto Reuters / Yannis Behrakis

Door een botsing tussen een ferry en een boot met migranten die onderweg was van Turkije naar Griekenland zijn vanochtend dertien migranten om het leven gekomen, onder wie vier kinderen. Dat meldt het Turkse persbureau Dogan.

Het ongeluk gebeurde vlakbij de kust van de Turkse stad Çanakkale. In totaal zaten 46 migranten in de boot. De kustwacht kon twintig personen redden en is op zoek naar meer overlevenden. Dertien anderen zijn nog vermist. De nationaliteit van de vluchtelingen is nog niet bekend gemaakt.

Gisteren: 14 verdronken bij Lesbos

Zaterdag zijn na een bootongeluk ook al veertien mensen om het leven gekomen, onder wie een klein meisje. Het ongeluk gebeurde voor de kust van het Griekse eiland Lesbos.

Meer dan 300.000 migranten kwamen de EU via Griekenland binnen sinds het begin van het jaar. Ongeveer 2.800 migranten stierven op zee.