Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Weer

Het wisselvallige weer van de afgelopen dagen kent dit weekend een onderbreking. Daarbij is het niet al te warm, waarschijnlijk wordt de twintig graden nergens bereikt.

Deze zaterdag trekt een kleine depressie via ons land naar Duitsland en wordt vanuit het westen door een hogedrukgebied gevolgd. Daardoor klaart het op, als laatste langs de oostgrens. Helemaal zonnig is het niet; wolken en zonneschijn wisselen elkaar af. De middagtemperatuur ligt tussen 16 en 19 graden en er staat een zwakke tot matige noordelijke wind.

Het rustige weer zorgt zaterdagnacht voor plaatselijk nevel en mist. De temperatuur daalt tot een graad of tien. Zondag ligt een hogedrukgebied vlakbij ons land. Daardoor blijft het rustig en droog. Na het oplossen van het ochtendgrijs komt de zon af en toe tevoorschijn. De wind is zwak tot matig, rond kracht 2, en komt uit richtingen tussen noordwest en noordoost. Het wordt morgenmiddag 16 tot 17 graden, plaatselijk 18 graden.

Maandag is het weer vergelijkbaar, voor dinsdag worden opnieuw buien verwacht. Het wordt maximaal 16 tot 17 graden.