Man die zich opsloot in de wc is opgenomen

Foto JERRY LAMPEN / ANP

De jonge man die zich gisteren had verschanst in het toilet van de Thalys op het Centraal Station van Rotterdam, is opgepakt. Het station werd ontruimd nadat de verdachte de trein van Amsterdam naar Parijs in was gerend. De man reageerde lange tijd niet op pogingen van een onderhandelaar om contact te leggen. Pas na de inzet van een politiehond, bijna drie uur later, kon hij worden overmeesterd. Hij verzette zich niet. De man was ongewapend. Hij is naar een ziekenhuis gebracht. Tot in de middag was het Rotterdamse station ontruimd en het treinverkeer ernstig ontregeld. De Thalystreinen worden de laatste tijd extra bewaakt. Eind augustus werd een 25-jarige man overmeesterd in de trein van Amsterdam naar Parijs met een kalasjnikov. Ook hij had zich in een toilet verstopt.

    • NRC