Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Media

Topman mediaconcern Sanoma vertrekt

Harri-Pekka Kaukonen, bestuursvoorzitter van Sanoma, vertrekt. De reden heeft het Fins-Nederlandse mediaconcern niet bekendgemaakt. Volgens Sanoma is Kaukonen „met wederzijdse instemming” vertrokken. De Fin was sinds 2011 bestuursvoorzitter van Sanoma, met tijdschriften als Libelle, Margriet, VT Wonen en Donald Duck, nieuwssite NU.nl en een meerderheidsbelang in SBS het grootste mediaconcern van Nederland. In Finland bezit het bedrijf de grootste kranten en het commerciële tv-bedrijf Nelonen. Het afgelopen half jaar stelden de Finse kranten en televisiezenders teleur. Kaukonen kondigde daarop een ingrijpende reorganisatie aan.