Tsipras’ partij stevent af op nipte zege

De linkse partij van de Griekse oud-premier Alexis Tsipras lijkt geen absolute meerderheid te behalen bij de verkiezingen van morgen. Tsipras’ partij Syriza komt in zes verschillende peilingen naar voren als winnaar, op de voet gevolgd door de conservatieve partij Nieuwe Democratie. Geen van de peilingen geeft een overduidelijke winnaar weer; zeker is dat het morgen tussen deze twee partijen zal gaan. Alleen de eerste peiling van de dag viel in het voordeel uit van Vangelis Meimarakis, de leider van Nieuwe Democratie. Volgens de laatste peiling leidt Tsipras met 2,5 procent. Gisteren was de laatste mogelijkheid voor politici om campagne te voeren en voor media om peilingen te houden - dat is vanaf een dag voor de verkiezingen niet toegestaan in Griekenland.