Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Emancipatie

Geld

Ik sta bij Leiden Centraal op de bus te wachten met nog zo’n 15 man om mij heen.

Een jong zwerverachtig type komt bedelen om geld. Iedereen kijkt weg, twee mensen geven maar wat. De rest negeert hem vakkundig. „Oh daar is de bus al.”

Voor mij staat een mooi meisje. Haar chipkaart doet het niet. „Hier, geld”, zegt een man. Ik krijg een vreemd gevoel, zij wel?

Als de bus wegrijdt, zie ik de jonge zwerver uit de Burger King komen met een Whopper.

Eind goed, al goed?

Olaf Kluivers