Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Foto’s die je nog niet zag

De Iraanse fotograaf Abbas Kowsari is bekend om zijn foto’s van mensen met aparte beroepen en van bijzondere groepen in Iran. Zo fotografeerde hij in 2003 de eerste lichting afgestudeerde vrouwelijke politiecadetten, en maakte hij een fotoserie over Iraanse bodybuilders. Om zijn nieuwste werk te zien hoef je niet helemaal af te reizen naar de Ag-galerie in Teheran. Je kunt dit weekend ook naar de Unseen Photo Fair, gewoon in Amsterdam. De fotografiebeurs biedt ruimte aan 54 nationale en internationale galerieën om zo de belangrijkste ontwikkelingen in de fotografie te tonen. En, zoals de naam al zegt, de nadruk ligt op foto’s die je nog nergens hebt gezien. Verder zijn er debatten, lezingen, documentaires en films te zien.