Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Entertainment

Plan C

(Max Porcelijn, 2012). In deze misdaadkomedie vol droge humor en absurdistische dialogen bezoekt de kalende politierechercheur Ronald Plasmeyer (Ruben van der Meer) graag illegale pokerwedstrijden. Tot diep in de nacht zit hij aan de wedstrijdtafel, in de ijdele hoop eens flink te winnen. Als hij ’s ochtends op het bureau komt, krijgt hij van zijn collega’s opmerkingen over de wallen onder zijn ogen. Om zijn gokschulden te kunnen betalen sloot hij een lening af bij een Chinese onderwereldfiguur die zijn geld nu terugeist. Geld dat hij niet heeft. Dus bedenkt hij een plan dat hij samen met zijn sullige vriend Gerrit en diens vroegere zwager Bram uitvoert. Dat dit plan uit de hand loopt, spreekt voor zich.