Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Heracles wint van PSV - PEC Zwolle verslaat ADO

PSV baalt na de 1-1.
PSV baalt na de 1-1. Foto: ANP

Heracles heeft in Almelo met 2-1 weten te winnen van PSV, terwijl provinciegenoot PEC Zwolle met 2-1 won van ADO Den Haag. Willem II won met 3-1 van FC Utrecht. Hekkensluiter Cambuur Leeuwarden sprokkelde eerder op de avond tegen Twente het eerste punt van het seizoen in eigen huis.

PSV verliest na voorsprong toch van Heracles Almelo

Heracles Almelo heeft de goede competitiestart zaterdagavond voortgezet met een overwinning op PSV. De Almeloërs bezorgden de titelverdediger de eerste nederlaag van het seizoen: 2-1.

De thuisclub knokte zich op eigen veld terug van een snelle achterstand, door een doelpunt van PSV-spits Luuk de Jong na anderhalve minuut. Aanvoerder Mark-Jan Fledderus en Thomas Bruns troffen nog voor rust van afstand het PSV-doel.

Twitter avatar HeraclesAlmelo Heracles Almelo Heracles Almelo wint opnieuw. Landskampioen PSV wordt met 2-1 verslagen. Wij staan boven aan! #herpsv
Twitter avatar PSV PSV De PSV’ers bedanken de supporters in het uitvak. Aan jullie steun heeft het niet gelegen. #herpsv

Ook PEC komt van achterstand terug

Foto: ANP

Foto: ANP

PEC Zwolle heeft opnieuw een overwinning geboekt in de eredivisie. De ploeg van trainer Ron Jans stond thuis tegen ADO Den Haag lang op achterstand, maar knokte zich in de laatste 25 minuten naar de winst: 2-1.

Lars Veldwijk was wederom de gevierde man. De spits maakte in de 79e minuut de winnende treffer. Met veertien punten uit zes wedstrijden staat PEC Zwolle op de tweede plaats, één punt achter koploper Heracles Almelo.

Mike Havenaar bracht ADO Den Haag tien minuten voor rust op voorsprong. Sheraldo Becker tekende in de 69e minuut voor de gelijkmaker. Veldwijk besliste het duel tien minuten later in het voordeel van de thuisclub. PEC Zwolle is nu al negen competitiewedstrijden op rij ongeslagen.

FC Utrecht verliest van Willem II na rode kaart Haller

FC Utrecht heeft bij Willem II de tweede nederlaag van dit seizoen moeten incasseren. De Domstedelingen verloren in Tilburg met 3-1. Sébastien Haller had een groot aandeel in de nederlaag. De Franse spits trapte vlak voor rust na op Frank van der Struijk en werd met rood van het veld gestuurd.

Twitter avatar WillemII Willem II AFGELOPEN! Willem wint verdiend met 3-1 van FC Utrecht en pakt 3 hele belangrijke punten! #wilutr
Twitter avatar fcutrechtmatch FC Utrecht Match Gedaan. #fcutrecht gaat met tien man ten onder in Tilburg. Eindstand: 3-1. #wilutr

Willem II kwam in de eerste helft op voorsprong via een rake kopbal van Erik Falkenburg. Met tien man kwam Utrecht vlak na rust op gelijke hoogte. Nacer Barazite tekende voor 1-1. Vlak daarna zorgde een eigen doelpunt van Louis Nganioni voor een nieuwe voorsprong van Willem II. Robbie Haemhouts bepaalde de eindstand.

Cambuur pakte eerste thuispunt

Foto: ANP

De balende SC Cambuur-speler Mikhail Rosheuvel. Foto: ANP

Tussen Cambuur FC Twente bleef het in Leeuwarden 0-0.

Twitter avatar SCCambuurLwd SC Cambuur 90+3. Het is afgelopen. Cambuur pakt het eerste punt in Leeuwarden van dit seizoen. Tegen FC Twente blijft het 0-0. #camtwe #cambuur
Twitter avatar fctwente FC Twente De wedstrijd Cambuur - FC Twente is afgelopen, eindstand 0-0 #camtwe

De thuisploeg mocht de handen dichtknijpen met het behaalde punt schrijft persbureau ANP, terwijl de Enschedeërs zich mochten beklagen over arbiter Jochem Kamphuis die de ploeg een strafschop onthield.

Cambuur heeft nu in totaal 2 punten behaald en staat daarmee zeventiende. Eerder werd in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle al een punt gepakt (2-2). Vorige week verloor de ploeg nog met 0-6 van PSV in Eindhoven. Twente heeft drie punten verzameld en staat daarmee één plek hoger dan Cambuur.

Wedstrijdverslagen van ANP.