Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Vluchtelingen

Dit blijft achter na de vlucht

Foto Yannis Behrakis/Reuters
Foto Yannis Behrakis/Reuters

Qua vorm past deze berg bijna natuurlijk in het Griekse landschap, maar de kleur verraadt dat het hier om een menselijke berg gaat. Reddingsvesten, reddingsvesten en nog meer reddingsvesten zijn te onderscheiden in deze enorme hoop afval. Het felle oranje steekt duidelijk af bij het vele zwart, de kleur van de zwembanden en rubberboten waarmee vluchtelingen de afgelopen maanden zijn aangekomen op het Griekse eiland Lesbos. Lokale bewoners en hun auto steken er schril bij af.