Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Auto

De reis van een streepjestrui

De afgelopen weken zijn er tal van inzamelingsacties voor vluchtelingen ontstaan. De Rotterdamse Paula Zwitser kwam via Facebook in contact met Refaid in the jungle, een groep vrijwilligers uit Leiden, die spullen verzamelden voor het opvangkamp bij Calais. Ze besloten samen te werken. All spullen worden ingeleverd bij een kerk net buiten Grande Synthe, 30 kilometer van Calais. Fotograaf David Galjaard reisde acht dagen mee met een streepjestrui, die de weg van gever naar migrant in een opvangkamp aflegde. Lees hier het bijbehorende verhaal.
Judy Zwitser, Sander Sman & dochter Evi in hun huis in Almere. Judy is zwanger.
Foto NRC/ David Galjaard
Katleen Geladé, één van de twee initiators van 'RefAid in the Jungle' laadt ingezamelde spullen uit in Rotterdam. Rechts: van Benefiets, een fietsenwinkel in leiden en tevens hoofdopslag van de inzamelingsactie 'Leiden's Calais Crisis Collection Group'. De twee initiatieven zijn gaan samenwerken.
Foto NRC/ David Galjaard
Maika Karremans en Thijmen Boere hebben hun tattoo- en piercingstudio in Den Haag beschikbaar gesteld om spullen in te zamelen. Alles werd met een vrachtwagen in Rotterdam afgeleverd. Rechts: groot verzamelpunt bij Het Lab, kunstenaars groep in Rotterdam.
Foto NRC/ David Galjaard
Links: initiator van 'Leiden's Calais Crisis Collection Group': Noeleen O Hara (midden), een vriendin van haar en Ivo Bakker Schut (rechts), eigenaar van de fietsenwinkel die dient als hoofdopslag van de inzamelingsactie. Rechts: inladen bus en sorteren wat echt mee moet.
Foto NRC/ David Galjaard
Links: vrijwilligers van het vluchtelingenkamp in het Maximiliaanpark in Brussel praten met Katleen Geladé, Nikki Kenters en haar vriend van 'RefAid in the Jungle - Calais'. Rechts: tenten, zeilen, matjes en slaapzakken worden afgeleverd.
Foto NRC/ David Galjaard
Links: Nederlandse bus voor de opslagkelder in het Franse Grande Synthe. een half uurtje bij Calais vandaan. Rechts: de kelder wordt beschikbaar gesteld door de naastgelegen kerk aan de organisatie Bénévole de Salam.
Foto NRC/ David Galjaard
Bewoners van het vluchtelingenkamp bij Grande Synthe wachten rustig op de spullen die worden uitgedeeld. Deze bus komt uit Engeland, na een inzameling vanuit een kerk uit Coventry.
Foto NRC/ David GaljaardDatum: