Altijd samen met je telefoon, te veel tv-series, is vóór 10 uur werken ongezond?

Foto iStock

Had je geen tijd al onze verhalen te lezen? Dit zijn de belangrijkste stukken van de week op een rij.

1. Kun je nog geen vijf minuten zonder mobiele telefoon? Misschien heb je dan wel last van nomofobie: No Mobile Phobia. Geen zorgen, NRC Q biedt hulp.

2. Is het je mobiel niet, dan zijn er nog genoeg andere zaken die om aandacht vragen. Facebook, bijvoorbeeld. Het Amerikaanse bedrijf maakte deze week bekend dat er een dislike-knop komt. Of nouja, een dislike? Eerder een ‘ik voel met je mee’-knop. Wat wil Facebook daarmee?

3. Of al die (steengoede) tv-series. Om alleen al alle series te zien die dit jaar in de Verenigde Staten werden gemaakt, moet je zeven maanden lang, 24 uur per dag televisie kijken. Hoe komt dat, en is het een probleem voor de makers?

4. Je kunt natuurlijk ook naar de bioscoop. Dat zal steeds vaker een megabioscoop zijn: in rap tempo krijgt Nederland er bioscoopcomplexen bij. Is er wel publiek om al die grote zalen te vullen?

5. Elke dag vóór 10.00 uur beginnen met werken is ronduit ongezond. Waar of niet? Wij zochten het uit.

6. De Gouden Koets reed voorlopig voor het laatst, verder was Prinsjesdag als vanouds: veel hoedjes en een van te voren al uitgelekte Miljoenennota. De boodschap van het kabinet was positief, want het gaat beter met de Nederlandse economie. Kijk maar.

7. Veel mensen vinden onderhandelen over huis of loon vervelend of eng. Daardoor zijn ze sneller geneigd akkoord te gaan met een resultaat waar ze eigenlijk niet tevreden mee zijn. Zonde. Zo doe je het wel goed.

8. Informatie over een eventuele verkoop is eigenlijk geheim, maar toch wordt vaak van tevoren al bekend dat een eigenaar van een bedrijf af wil. Waarom worden verkoopplannen zo vaak doorgebriefd?

9. Nederlanders appen wat af, ook met collega’s. Niet alles kan dan. Vijf problemen en een infographic over WhatsAppen op het werk.

10. Heb je een baard (man) of bril (vrouw), doe er dan je voordeel mee op LinkedIn. Werkgevers nodigen je sneller uit voor een sollicitatiegesprek.

11. En omdat het weekend is: tijd voor wat cijfers over bier. Bekijk hier welk biermerk in jouw gemeente het populairst is.

    • NRC Q