Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Advocate Ficq stopt met verdediging Badr Hari

Advocate Bénédict Ficq heeft de verdediging van kickbokser Badr Hari neergelegd. Volgens De Telegraaf heeft Hari tegen Ficq gelogen over deelname aan een kickbokstoernooi dit weekend.

Badr Hari en zijn advocate Benedicte Ficq tijdens de boekpresentatie van Badr Hari - Mijn Verhaal.
Badr Hari en zijn advocate Benedicte Ficq tijdens de boekpresentatie van Badr Hari - Mijn Verhaal. Foto: ANP / KIPPA / Robin van Lonkhuijsen

Advocate Bénédict Ficq heeft de verdediging van kickbokser Badr Hari neergelegd. Dat meldt haar kantoor op Twitter. Volgens De Telegraaf heeft Hari tegen Ficq gelogen over deelname aan een kickbokstoernooi dit weekend.

Twitter avatar Ficq_Advocaten MKFW Advocaten Persbericht inzake Badr Hari: Om haar moverende redenen heeft mr. Bénédicte Ficq de verdediging van de heer Badr Hari neergelegd.
Twitter avatar jmeeus12 Jan Meeus Oei, opmerkelijke beslissing van altijd zeer loyale Benedicte Ficq https://t.co/DC44fRO6fv

Ficq was niet bereikbaar voor verder commentaar.

De van mishandeling beschuldigde Hari stond afgelopen dagen in de rechtszaal. Gisteren moest een besluit worden genomen of Hari weer vast moest worden gezet, zoals het Openbaar Ministerie had geëist. Het OM vreest namelijk dat hij, omdat hij niet meer in Nederland staat ingeschreven, naar het buitenland zal wegvluchten.

Met Hari’s deelname aan een kickbockstoernooi in Marokko als argument, probeerde Ficq te voorkomen dat haar cliënt weer zou worden vastgezet. Dat lukte, Hari mag de uitkomst van de rechtszaak in vrijheid afwachten.

Naar nu blijkt is het evenement in Marokki echter afgelast. Hari liet dat zelf gisteren, een paar uur nadat de uitkomst in de rechtszaal bekend was geworden, weten via Instagram. Reden daarvoor was onder meer de nu lopende rechtszaak:

Hari werd in eerste aanleg tot anderhalf jaar cel veroordeeld voor mishandelingen. Het OM eist in het hoger beroep dat Hari deze maal drie jaar cel krijgt.