Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Sport

Jan Heerkens, Utrecht

Nederland is rijk, te rijk. Daarom komen zoveel vluchtelingen naar ons land. Zolang wij niet bereid zijn meer te betalen voor grondstoffen en basisproducten, zullen zij blijven stemmen met hun voeten. We moeten meer betalen voor cacao, pinda’s en mineralen. Meer werk en welvaart daar, betekent minder migranten. Minder rijk houdt ook in: niet meer een auto voor iedereen. Delen en minder kopen. Het openbaar vervoer wordt vrijwel gratis, auto’s komen de steden niet meer in. Ons land wordt schoner, duurzamer en vrolijker. Meer lopen en fietsen is gezond. Armer is minder zorgen en minder vet en dat is beter voor iedereen.