Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Ronald Buijt, Leefbaar Rotterdam

Leden van de Staten-Generaal, de Nederlander gaat iets minder méér betalen. Na jaren van forse lastenverhogingen en dalende koopkracht als gevolg van het kabinetsbeleid, gaat hij er nu wat schamele euro’s op vooruit. Vooral veroorzaakt door externe factoren. Dat kleine investeringen in de jarenlang afgebroken verpleeghuiszorg en nationale veiligheid volledig teniet worden gedaan door de ongebreidelde asielinstroom en de bodemloze Griekse put, daar moet u niet te zwaar aan tillen. Tot slot wil ik u wijzen op onze harde aanpak „wanneer de onder- en bovenwereld elkaar raken”. Niet duidelijk is of dit een interne VVD-maatregel betreft, maar te prijzen valt het zeker. Kortom: een Miljoenennota om trots op te zijn!